Beste releases van de komende week op een rijtje

NIKE SPACE HIPPIE 03

De Nike Space Hippie 03, die in februari werd onthuld naast de plannen van The Swoosh voor de (nu uitgestelde) Olympische Spelen in Tokio, is de volgende grote duurzaamheidsweddenschap van het merk. En hoewel het silhouet recht uit de toekomst lijkt, wordt het op 11 juni gelanceerd. Een van de hoogste van de vier inaugurele Space Hippie-modellen, de 03 is uitgerust met verbeterde functionaliteit die is weggelaten uit zijn tegenhangers. Daarom is het ogenschijnlijk het meest beperkt vanwege de schaarste aan het buitenste FlyEase-mechanisme bij de hiel. Het FastFit-spansysteem over de middenvoet - met een gedurfde 'Laser Crimson'-achtige tint en upcycled materialen - zorgt verder voor gemakkelijk aan- en uittrekken. Het sokachtige, Space Waste Yarn-bovenwerk is grijs, maar is evengoed geschikt voor Nike's inspanningen op het gebied van duurzaamheid, aangezien het ongeveer 85% polyester gebruikt dat is gerecycled uit plastic flessen, kleding en restjes garen. Onder de voet zorgt de chambray-achtige Crater Foam-zooleenheid - waarvan wordt gezegd dat deze begin volgend jaar op de Waffle Racer verschijnt - tegelijkertijd een stabiele rit en een unieke esthetiek. Inlegzolen zijn gemaakt van ZoomX-schuimresten, een overschot van de baanbrekende NEXT% -lijn.

Te verkrijgen vanaf €180,- 

RELEASE DATUM: 11 Juni 2020
COLORWAY:  Grey/Chambray Blue/Total Crimson/Total Crimson
STYLECODE: CQ3989-001

AIR JORDAN 1 HIGH OG 'TIE DYE'

Al geruime tijd heeft Jordan Brand veel aandacht besteed aan de vrouwenmarkt, met talenten als Melody Ehsani en Aleali May om wat broodnodige energie in de line-up op te roepen. En zoals geplaagd door hun zomerpreview, nemen de algemene releases ook een agressievere benadering aan, waarbij niet alleen Air Jordan 11 Lows worden uitgebracht, maar ook een met tie-dye bedekte Air Jordan 1 High. Vol met de doe-het-zelfbehandeling, is het bovenwerk relatief vol met gedurfde kleuren; maar in plaats van een gevarieerde wassing van meerdere tinten, geeft het ontwerp de voorkeur aan iets veel eenvoudiger omdat het zowel lichte als donkere koele tinten combineert. Aangrenzend krijgen de swoosh, teendoos en tong een donkerzwart, accentuerend afgezien van de witte tinten van het profiel, de tussenzool en de merklap.

Te verkrijgen vanaf €170,- 

RELEASE DATUM: 11 Juni 2020
COLORWAY:  White/Black/Aurora Green
STYLECODE: CD0461-100

NIKE DUNK LOW SP 'UNIVERSITY RED'

Hoewel de nieuwe generatie sneakerheads zowel de samenwerking tussen Dunk Low's Travis Scott als Ben & Jerry zal begeren, was het silhouet lang een icoon lang voor de oprichting van het sublabel SB. Van een tour door de topuniversiteiten van het land tot hyperlokale Co.JP-releases, de Dunk is een opmerkelijk aantal kleurstellingen gaan verzamelen die langzaam hun weg terug naar het gesprek hebben gevonden. Onder leiding van het kleurrijke "Brazilië", nog niet zo lang geleden, bereidt het "Team Tones" -pakket zich voor om zijn tweede headliner uit te brengen: het heldere en gedurfde "University Red". Bijna identiek aan de "St. Johns 'schema van jaren geleden, zwaait het paar eenvoudig met een tweedelige regeling; de titulaire arcering bedekt de leren lambrisering van de overlay, terwijl witte neutrale tinten onderaan accentueren bij de teenkast, het profiel, de enkel en de tong.

Te verkrijgen vanaf €99,- 

RELEASE DATUM: 12 Juni 2020
COLORWAY:  University Red/White
STYLECODE: CU1727-100